December 16, 2011

Gang i det lille pølsemageri

Jeg er så heldig at have en datter, der er mere en gennemsnitlig interesseret i at lave god rustik mad. Det resulterer i, at jeg bliver trukket med til slagteren for at handle rigtig mad. Igår var vi således på en rigtig-mad-indkøbs-ekspedition til slagter Idsøe, hvor der bl. a. blev handlet lever, tarme og spæk til den store guldmedalje. Så gik turen hjem for at finde køkkenmaskinen inkl. pølsehorn og producere pølser i metervis. Vi havde ikke prøvet det før, og du skal ikke gøre det, hvis du ikke har lyst til at blive afhængig af velsmagende pølser lavet af rigtigt kød og uden en masse "E-vitaminer". Selv de største skeptikere i vores lille flok herhjemme måtte indrømme, at storesøsters pølser var gode. Inspirationen er hentet fra diverse artikler og opskrifter i dagspressen og fra denne madblog, som var ny for mig for et par dage siden, men som jeg helt sikkert kommer til at følge lidt tættere.

Leveren blev til en velsmagende god gammeldags leverpostej, som faktisk smager lidt af lever.

Først skal kødet og spækket hakkes

så skal det æltes med de resterende ingredienser

så trædes tarmen på pølsehornet på køkkenmaskinen


så stoppes tarmen med farsen - det er lettest at være to om dette - en som fylder kødet i køkkenmaskinen og en som passer tarmen.


først stoppes hele tarmen og så laves pølserne i den ønskede længde ved at sno tarmen. Som det ses på billedet nedenfor, så bandt vi lidt kødsnor rundt om alle mellemrummene for at være sikker på, at pølserne ikke går op.


Her er så de færdige pølser på stegepanden.

God weekend.

December 7, 2011

Custom made kræmmerhuse

Disse kræmmerhuse er lavet af uld og hør og pyntet med Swarowski-krystaller. Jeg måtte lige knipse lidt billeder af dem, inden jeg afleverede dem til kunden, der har bestilt dem, selvom lyset var helt forfærdeligt igår. Heldigvis blev kunden så begejstret for dem, at hun med det samme bestilte yderligere to.


 Photo: tempo.dk

December 2, 2011

Romeo og Julie taske

For tiden er det produktion af bestilte tasker, der står på programmet her hos mig. Dog fik jeg lige tid til at gøre denne taske med min favorit Dire Straits sang på og hjerte klippet af resterne af mine pigers julekjole på - en masse gode minder. Den har ligget halvfærdig i flere år, men nu blev den altså færdig - dejligt.

Photo: tempo.dk

I spend a lot of my time these days finishing purses that people have ordered from me. However, I took the time to finish this red purse with my favorite Dire Straits lyrics and a heart cut from my once little girls' Christmas dress - lots of fond memories. It has been lying around half-finished for years, but now I can finally use it. Nice...