January 28, 2013

Idag blev disse havrekiks med chokoladeovertræk

godkendt af det strenge smagspanel mine døtre udgør. 


jeg har bagt dem mange gange før, men aldrig overtrukket dem med chokolade før.


du skal bruge

160 gram smør
50 gram sukker
250 gram havregryn 
2 tsk. bagepulver
ca. 200 gram hvedemel
2,5 dl. mælk

smelt smørret og rør sukker, mælk og havregryn i. lad det stå til næste dag. tilsæt så bagepulveret og ælt så meget mel i, at dejen bliver passende fast i det.

rul så dejen ud på køkkenbordet - jeg plejer at dele den i to - tre dele. rul den ud til ca. 3 mm tykkelse og stik kiks ud med et glas. prik huller i kiksene med en gaffel. bag ved 185 grader til kiksene er gyldne - hos mig tager det ca. 25 min, men min ovn er lidt utilregnelig, så du må prøve dig frem.


smelt chokolade (jeg brugte en alm. 70% kogechokolade fre Freia) over et vandbad og dyp kiksene i den smeltede chokolade. lad dem tørre på et stykke bagepapir.

 Photos: tempo.dk

og så er det bare at nyde dem til kaffen, teen eller hvad man nu foretrækker.

Ha' en god uge.

I have made these oat biscuits many times before but I have never covered them with chocolate before. they are really yummy.

you need 

160 grams of butter
50 grams of sugar
2 tsp baking powder
250 grams of rolled oats
2.5 dl milk
approx. 200 grams wheat flour

melt the butter and mix with milk, oats and sugar. leave until the next day. mix in baking powder and as much flour to make the dough firm. roll out until approx. 3 mm thick, use a cutter or a glass to cut out biscuits. i used a glass. bake for approx. 25 min in a pre-heated oven at 185 degrees celsius until the biscuits are golden. cool. melt the chocolate and dip the biscuits into it. leave on a baking sheet to dry. enjoy.

enjoy your week.

January 23, 2013

Nu er hun da blevet helt tosset

nu kerner hun også sit eget smør.

jeg var ikke klar over, at det er så let:

man blander 0,5 dl kærnemælk med 0,5 liter piskefløde og lader det stå på køkkenbordet et par dage. så har man sin egen hjemmelavede creme fraiche.


pisk det så til fedtet skiller fra kærnemælken og du har smør. det ser nogenlunde sådan her ud, når det er færdigt. kærnemælken kan man jo drikke eller bruge til at bage af. klem så meget af væsken ud af smørret, som du kan.

Photos: tempo.dk

og her er det færdige resultat. jeg har læst et eller andet sted, at det smør, vi køber i butikkerne er smagen vasket ud af - det hjemmelavede smager af mere. jeg ælter en halv teske Maldon salt i smørret. man kan jo også tilsætte f. eks. chili, som også giver en god smag på et godt brød.

nyd vinteronsdagen. nu skal jeg ud på skøjter med den mindste prinsesse.

these days I make our own butter. it's really easy, just mix halv a litre of full cream with 0.5 dl of buttermilk. leave it on the counter for a couple of days and you have your own homemade sour cream. whip it until the butter separates from the buttermilk and it's ready - add some salt or other spice to your liking.

January 15, 2013

Køkkenhjælpere

lækre farvestrålende håndstrikkede karklude i bomuld. 

jeg har lavet en ny beholdning af dem, da der var blevet lidt tomt på lageret. jeg kommer til at lægge en del af dem til salg i min butik en af de nærmeste dage. har du lyst til at lave dem selv, kan du se, hvordan jeg gjorde, her.



stocks were running a bit low so I made a new batch of dsih cloths. If you want to make your own, my pattern is here.

January 14, 2013

En Marius til Teodor

et af mine seneste strikkeprojekter er en smart Marius-trøje til vores seje ven Teodor


 Photos: tempo.dk

a cool Marius-sweater for our cute friend Teodor