August 28, 2013

At nyde resten af sommeren


image, originally uploaded by tempo.dk.
De sagde på fjernsynet igår, at man skulle nyde den sidste rest af sommer - det skal man ikke sige to gange til mig, så jeg dyrker lige en god gang skolde-ukrudt-mens-jeg-hækler-lidt-på-babytæppe.

Jeg håber, du har mulighed for at nyde lidt mere sommer.

Yesterday on the tv they said that you should enjoy the last bit of summer. Thus, I decided to do a crocheting-a-babyblanket-while-showering-the-weeds-with-boiling-water.

I hope you enjoy whatever is left of your summer.

August 26, 2013

Så småt klar for efterårsmarked

jeg har meldt mig på efterårsmarked på Tou Scene i Stavanger. jeg har været med nogle gange før og det plejer at være hyggeligt. måske har du lyst til at tage turen dertil søndag den 22. september fra 12 til 16.

jeg er gået igang med produktionen til markedet og har så langt produceret disse stofnet og nogle dobbelte fotokort.


Fabric totebag with Marimekko flowers, originally uploaded by tempo.dk.i have signed up for the fall fair at Tou Scene in Stavanger which will be on Sunday September 22 from 12 to 4 in the afternoon. maybe you would like to come and have a look at all the nice stuff for sale by local crafters there? so far i have produced some totebags and some double greeting cards to sell at the fair.


August 21, 2013

Stofposer til at opbevare brødet i

Fabric bread bags, originally uploaded by tempo.dk.
jeg fik ideen til disse stofposer til at opbevare brødet i i et blad. jeg kan godt lide at bruge så få plasticposer som muligt. jeg har masser af stof liggende, så jeg syede et par stykker til mit hjemmebagte svenske rugbrød, som nogle af os her i huset er blevet så glade for. brødet holder sig faktisk ret godt i stofposerne.

I got the idea to make these fabric bags for bread from a magazine. I quite like the idea of using as little plastic bags as possible and decided to make some of some of the fabric I have lying around. the bread keeps rather well in the bags.

August 17, 2013

Hindbærostekagedessert

det er så lækkert, at når jordbærsæsonen er færdig, så begynder hindbærsæsonen. for et stykke tid siden lagde jeg en opskrift på jordbærostekage ud her på bloggen. jeg fik lyst til at prøve, om det ville være godt med ritz-kiks istedet for digestive, så det bliver knapt så sødt - og  så erstattede jeg jordbærrene med hindbær. det blev super-godt.


Raspberry cheesecake dessert, originally uploaded by tempo.dk.it's so nice that after the strawberry season, the raspberry season starts. a couple of weeks back, i shared a strawberry cheesecake recipe here on the blog. i thought it would be nice to try it with ritz crackers instead of digestive bisquits. it worked out very nice and also with the raspberry topping.

you should try it.

August 15, 2013

En pude der blev til et tæppe

da jeg startede med at strikke dette tæppe for nogle år siden, var den egentlig meningen, at det skulle blive til en pude. det blev lidt større end det. det var også meningen, at jeg skulle bruge det til en gave, men er nu blevet så glad for det, at jeg beholder det selv. det er strikket i totrådet uldgarn og er du interesseret i opskriften, så kommer den på min opskriftblog om nogle dage. tæppet måler ca. 140x140 - lige en passende sidde-i-sofaen-og-se-en-film-med-en-lykkelig-slutning-størrelse, synes jeg.when i started knitting this blanket i was planning to knit a cushion. however, the project ended a little bigger than that. it measures approx. 140 by 140 cm. if you're interested in knitting one yourself, i will share the pattern on my pattern blog in a few days.

August 8, 2013

Jeg er i allerhøjeste grad en stuepige


New floor cushion, originally uploaded by tempo.dk.
jeg elsker min stue. det er her jeg tilbringer en stor del af den tid, jeg er hjemme. den er familiens samlingsplads.

dette er mit bidrag til månedens udfordring hos NIB. se de andre og bliv inspireret her.

Jordbærsmootieis


Strawberry smootie popsicles, originally uploaded by tempo.dk.

jeg havde lidt jordbærsmootie med banan og youghurt tilovers forleden dag. jeg bestemte mig for at afprøve de isforme, som jeg købte på udsalg for nogle år tilbage og som bare har ligget og fyldt op i skuffen. jeg havde også nogle træispinde i samme skuffe, som jeg bestemte mig for at anvende istedet for plasticudgaven. success hos det føromtalte MEGET kræsne smagsdommerpanel.


da de var frosset, tog jeg dem ud af formen og dyppede dem i smeltet mørk chocolade.


I had some leftover strawberry smootie with banana and youghurt the other day and decided to try out the popsicle moulds that I had had lying around for years. I also had some wooden popsicle sticks that I decided to use. when the pops were frozen, i dipped them in melted dark chocolate. YUM - the very fuzzy test panel loved the result.

have a wonderful day.

August 6, 2013

Fine farver på en grå dag

her har det de sidste to dage regnet mere, end jeg næsten troede at det kunne - og tordnet. jeg har svært ved at tro, at der vil blive slået tørkerekord her i august. heldigvis er haven nu fuld af blomstrende blomsterkarse i orange og gult og selvsåede solsikker.


Sunflower, originally uploaded by tempo.dk.


farverne i beddet passer rigtigt godt sammen med mit strikkede tæppe, som nu er ved at tage form. jeg glæder mig til at vise det færdige resultat frem her på bloggen.
det er måske meget charmerende med træhuse, men når man bor i sådan et - som vi gør - må man også ud og svinge malerkosten engang imellem. det bliver dog ikke til så meget for tiden pga. regnen. jeg nåede dog at bliver færdig med den ene side. jeg fandt ud af, at det gamle messing husnummer så lidt trist ud og så var det efterhånden blevet svært at se det på muren. jeg var ude og så efter noget nyt, men fandt ikke lige det, jeg ville have. jeg havde en dåse hvid spraymaling liggende. resultatet blev ikke helt perfekt, men godt nok, synes jeg. nu kan man ihvertfald se det mod den røde væg.


nu må jeg vidst også male skruerne hvide...

we have had a tremendous amount of rain and thunder storms here these past few days. luckily the flowers in my garden make up for some of that. they have the same colours as my plaid knitting project that is slowly getting finished. i look forward to showing the final result here on the blog.

i have painted one side of the house this summer and found out that i had to give the brass number a brush up. i spraypainted it white - now it is easier to see on the wall. i will have to paint the screws too, though.

have a nice day.


August 2, 2013

Super-nem og super-lækker ostekage

som mange andre, elsker jeg jordbær. jordbærtiden er simpelthen bare noget nær den bedste tid på året.


No-bake cheese cake, originally uploaded by tempo.dk.

jeg fandt opskriften på kate's creative space

kagen er et stort hit både hos store og små her i familien.

man skal bruge:

200 gr. digestivekiks som knuses fint
100 gr. smeltet smør
rør kiks og smør sammen, fordel enten i portionsglas eller i en bageform

bland

500 gr. philadelphia flødeost
med 100 gr. flormelis
tilsæt 3 dl. piskefløde
og kornene fra en vanillestang

fordel blandingen oven på kiksebunden og sæt i køleskabet i et par timer før du skal bruge kagen.

pynt med så mange jordbær du selv synes.

nyd den.

i love strawberries - strawberry season is just about the best time of year for me. i found the recipe for this delicious no-bake cheese cake at the wonderful blog kate's creative space.

try it. enjoy.