December 16, 2013

Kortholdere

jeg havde behov for en kortholder til at holde styr på mine visitkort. da jeg først var kommet igang, syntes jeg, at det var så sjovt, at jeg lavede flere. et beholder jeg selv og to skal jeg bruge til at give gavekort væk i. de to sidste er til salg i min epla-butik.

det er sjovt at få brugt nogle af stofresterne og jeg kan bruge lang tid på at sidde og mikse og matche farver og mønstre.

har du selv lyst til at sy, finder du mønsteret her sammen med en god forklaring på, hvordan du går frem.i needed something to organize my business cards. i found a great tutorial on how to sew my own business card holder on this blog. it is fun to use up some of my scraps and to spend time mixing and matching colors and patterns. 

i will use the cupcake cover myself and use two of the others as presents with gift cards.

December 5, 2013

Sox in a box eller sokker i æske

idag er det vel nok regn og rusk ude. jeg nyder i fulde drag at kunne sidde i udestuen og høre regnen tromme og blæsten hyle og hygge mig med strikketøjet i skæret af det fine kalenderlys fra georg jensen designet af malene birger.


en af husets prinsesser fik sokkerne i denne fine gaveæske, som er genbrug fra sidste år, i adventsgave i søndags. det blev hun glad for.


jeg fandt en opskrift på sokker strikket på to pinde på hendes verdens facebookside. fordelen ved at strikke sokker på denne måde er, at du slipper for a holde styr på strømpepindene. ulempen er, at man må sy sokkerne sammen bagefter. så er det jo lige, hvad man selv synes er nemmest.


sådan ser de ud når de er færdige. opskriften er strikket i drops-garn men her i stavanger er lokalpatriotismen så stærk, at sandnesgarn er det fremherskende garnmærke. det gør nu heller ikke noget. sokkerne er strikket i det super bløde mini alpakka som findes i et væld af forskellige farver.

opskriften får du her.

it's a really windy day in my part of the world today. ferries are cancelled, bridges are closed and all in all you are probably better off just staying indoors. i decided to spend my time in the conservatory with a fire going, listening to the rain drumming and the wind howling, preparing homemade Christmas gifts. these socks are knitted in super soft alpakka. unfortunately the pattern is only in danish.