May 26, 2014

Pom-poms

Efter at have set så mange fine blogbilleder med hjemmeproducerede pom-poms og fordi jeg har en del silkepapir liggende, fik jeg lyst til at prøve at lave nogle selv. Det er jo enormt nemt og så må jeg sige, at de får festbordet til at se ud som en million. Det er ihvertfald virkningsfuld og billig pynt.


Der er højt til loftet i vores udestue og med de hvide vægge passer det godt med lidt farve. Vi hængte dem op i 'usynlig' tråd, så det kan næsten se ud som, at de svæver frit i luften.


Jeg fandt opskriften her.

Ha' en fin uge.


One of the princesses of the house had a birthday party this weekend. As I had a lot of tissue paper lying around, I decided to try my pom-pom-making abilities. Here's the result. It was fun and really easy. If you like to try yourself, the instructions are here.

Have a great week.

May 22, 2014

Genbrug af vaskefejl

jeg kom for et stykke tid siden til at vaske en uldvest alt for varmt - det kræver vel ikke så megen fantasi at forestille sig, hvordan den kom til at se ud bagefter. så havde jeg den liggende et stykke tid - kunne ligesom ikke smide den ud, men havde lyst til at lave noget andet ud af den. så kom jeg på, at jeg kunne bruge den til at lave bordskånere af. da det var lidt tyndt uld, klippede jeg cirkler ud af den og lagde dem sammen to og to, hvorefter jeg zig-zakkede dem sammen rundt i kanten med symaskinen. resultatet ser du her.

some time ago, i washed a woollen west too warm - it shrunk a lot. i had it lying around for some time - could not quite throw it out - and finally i got the idea to cut circles and, as the wool is quite thin, i placed them on top of each other in pairs and zig-zagged them together with the sewing machine.May 19, 2014

17. mai

Ser med glæde tilbage på en fantastisk nationaldagsfolkefest med venner og familie. Vi har endnu glæde af bordpynten. Glæder mig allerede til næste år.

Ha' en fin uge.


Looking back on a wonderful Constitution day here in Norway which was celebrated with friends and family. Looking forward to next year already.

Have a nice week.

May 13, 2014

Bølge-tæppe

Jeg har jo en dille med strikkede og hæklede tæpper. Her er det seneste skud på stammen. Det er strikket på rundpind nr. 8 i dobbelt to-trådet uldgarn.

Jeg har mistet min opskrift, men du finder en, der ligner her.

May 10, 2014

Hjemmelavet seng

Jeg troede faktisk, at det var meget sværere at lave sin egne indbyggede seng, end det faktisk er. Selv jeg kunne finde ud af det (med lidt hjælp og inspiration fra manden i huset og manden på byggemarkedet - tusind tak for det).

Prinsessen, som bebor værelset, samlede selv 5 Malm-kommoder fra IKEA. De var på tilbud, så vi fik dem for 200 kr. pr. stk. Jeg fik så den flinke mand på byggemarkedet til at skære en finérplade i passende mål til. Den blev så skruet fast i en voksen liste på væggen (jeg glemte desværre at tage billede af den). Voilà - færdig seng.

Her er resultatet:Det er et lille værelse på 6 kvm. men der blev faktisk lige plads til et dobbelt klædeskab i den ene ende.


10 skuffer under sengen giver temmelig meget opbevaringsplads - god pladsudnyttelse i et lille værelse.

Jeg kan bedst lide hvide vægge, men prinsessen insisterede på TÅKEDIS fra Jotun på to af væggene. Jeg må jo indrømme, at det blev fint.


One of my girls needed a new bed. She screw together 5 Malm drawers from IKEA. I went to the local DIY store to buy a thick plywood board. I mounted a thick ledge on the longest wall and placed the board on top of it and the drawers - then screwed it on. EASY - a new bed.