June 13, 2014

i min jakt på det bedre, enklere og sundere liv, prøver jeg på at bage så meget af det brød, vi spiser, som muligt. det er både sundere og så er det samtidig billigere. desuden nyder jeg at stå med dejen og bare lade tankerne flyve. for mig er bagning og madlavning ellers, terapi. er jeg heldig, får jeg en af husprinsesserne til at være med. det er herligt at være fælles om et projekt og samtidig få tid til at snakke sammen uden at blive forstyrret af andre ting. de lærer samtidig at lave sin egen mad - noget som jeg bilder mig ind, kan være en mangelvare i vores fortravlede verden.

jeg har lige fået en ny stak gamle ugeblade af min mor og i det første blad, jeg kiggede igennem, fandt jeg denne opskrift på grissini med lakridsgranulat. da jeg har et par dåser lakridspulver og -granulat i skuffen, tænkte jeg, at denne opskrift måtte prøves af.


de er nemme at lave og smager rigtigt godt. har du lyst til at prøve dem, er opskriften her:

250 gr. durummel - jeg havde ikke det, så jeg brugte alm. økologisk mel
25 gr. gær
0,5 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 dl koldt vand
3 spsk. sesamfrø
2 tsk. lakridsgranulat

rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olivenolie og mel. ælt sammen til en smidig dej.

del dejen i 10 til 15 stk. - jeg delte den i 10 dele og det blev passende størrelse brødpinde, synes jeg. rul dem til ca. 15 cm lange stænger og rul dem i en blanding af sesamfrø og lakridsgranulat. bag ved 230 grader i ca. 15 min. til stængerne er helt tørre.

jeg håber, du synes, de er ligeså gode som jeg.


in my quest for a better, simpler and more healty life, i try to bake most of the bread we consume myself. it both healty and saves you money. at the same time, i enjoy the process, it's a kind of theraphy where i can let the thoughts run freely. it's even better when i can persuade one of the house princesses to join me. we have a lovely time together and they learn how to cook.

i just received a new stack of old magazines from my mum. in the first magazine i browsed through, i found this recipe for bread sticks with liquorice. i simply had to try them.

do you want to try too?

250 grams of durum flour - i did not have that, i used ordinary organic flour
25 grams of yeast
50 ml olive oil
1 tsp of salt
100 ml cold water
3 tblsp sesame seeds
2 tsp granulated liqorice

dissolve the yeast in water and add oil, salt and flour. knead to a dough.

divide into 10 pieces and roll them into 15 cm long sticks. roll them in a mixture of sesame seeds and liquorice granulate. bake at 230 degrees celsius for 15 minutes until the sticks are dry.

i hope you will enjoy them as much as i did.

June 10, 2014

Endnu et indkøbsnet

som jeg skrev i mit forrige indlæg, har jeg et stærkt ønske om at få simplificeret mit liv. dette inkluderer at få brugt noget af det alt for meget stof, jeg har haft liggende længe. det er derfor også en af mine strategier, at jeg i videst muligt omfang skal prøve at lave yderst personlige gaver, der kan bruges.

de af jer, der har fulgt med her på bloggen et stykke tid ved, at jeg er meget glad for hjemmesyede indkøbsnet - det er vel noget, de fleste bruger (hvis man da husker at få det med sig, når man skal ud at handle), det er miljøvenligt og meget pænere end de kedelige plastikposer.

jeg fandt dette billede af marilyn, som jeg printede ud på t-shirt transfer og strøg på et stykke lærred, før jeg syede det på stoffet.
as i wrote in my previous entry, i am trying to simplify and declutter my life. this involves using some of the way too big amount of fabric that have accumulated in my studio over the past few years. therefore it is also one of my strategies to give homemade presents usable whenever possible. 

those of you who have followed me here on my blog for at while, know that i am fond of homemade totebags - they can be used over and over again and are more eco friendly than the good old plastic bags.

i found this photo of marilyn, printed it on t-shirt transfer and ironed it on a white piece of fabric before sewing it onto the tote.

June 6, 2014

Sommer i stuen

efter en vinterpause er sommeren nu tilbage i stuen i form af farverige hjemmestrikkede og hæklede puder.


det er bare den bedste tid på året. alt bliver så meget lettere, synes jeg.


jeg har længe været tiltrukket af tanken om et enkelt liv, hvor jeg har tid til at leve i nuet. jeg er derfor nu (eller har været i et stykke tid) igang med at rydde op - få de ting, der bare fylder og egentlig ikke giver nogen i familen glæde at samle på, ud. 


jeg er begyndt på flere områder - men det er vigtigt ikke at gøre for mange ændringer samtidig. hobbyrummet er helt klart et sted, der trænger til at blive forenklet. jeg har derfor bestemt mig for, at jeg ikke skal anskaffe nye materialer, garn, stof, etc. før det meste af det, der allerede ligger, er brugt op. de strikkede og hæklede puder og plaider bliver til efter det princip.

inspireret af en af de mange blogs, der findes om dette tema - zenhabits, har jeg også lyst til at begynde at meditere. prøvede det for første gang imorges og det var herligt. håber, jeg kan få det til at blive et tilbagevendende indslag i min hverdag. at sidde med håndarbejde er også en terapi for mig, det kan man vel også kalde en slags meditation?


jeg ønsker alle mine læsere en god pinse.

summer has moved back into the house again in the form of colourful plaids and cushions.

i have long been attracted to a more simple life where i can enjoy the present moment. decluttering is in demand also in my studio. therefore, i have decided not to purchase any more fabrics and yarn until i have used up most of what i already have. my knitted and crocheted cushions and plaids are based on that principle.

inspired by one of the many blogs around on that issue, zenhabits, i really hope i can get into the habit of meditating. it tried it for the first time this morning - it was a wonderful way to start the day.

have a great weekend.