Nem granola med mandler og nødder

9 ud af 10 morgener spiser jeg hjemmelavet græsk yoghurt med masser af frugt, bær og granola. På den lækre madblog foodfanatic.dk har jeg fundet en god og nem opskrift, som bliver brugt igen og igen. Den består af hørfrø, mandler, hasselnødder, honning, smør, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø og havregryn - ingredienser som jeg stort set altid har i huset - for det meste økologisk.

Opskriften giver ca. 6 dl.

1 dl mandler
1 dl hasselnøddekerner
1,5 dl blandede frø
2 dl havregryn
125 g honning
30 g smør

Varm honning  og smør op i en gryde, til smørret er smeltet og honningen er flydende. Kom nødder, frø, kerner og havregryn i gryden og vend godt rundt. Spred blandingen ud på bagepapir på en bageplade og bag i en 150 grader ovn i ca. 25 - 30 minutter, til det hele er godt gyldent. Hold godt øje med det, for pludselig går det stærkt. Tag det ud af ovnen, adskil evt. med et par gafler og lad det køle helt af. Granolaen bliver sprød, når den er kold. Opbevar den i en lufttæt beholder i op til et par uger.

9 out of 10 mornings I eat homemade greek yoghurt with lots of fruit, berries and granola. I have found a recipe that I think is really easy and delicious with honey, nuts, seeds and oatmeal. 


Yields approx. 6 dl


1 dl almonds

1 dl hazelnuts
1.5 dl mixed seeds (sunflower, flax, sesame, pumpkin)
2 dl oalmeal
125 grams honey
30 grams butter

Heat the honey and butter on low heat in a pan until the butter is melted and the honey is fluid. Add nuts, seeds and oatmeal to the pan and mix well. Spread on a baking sheet in a tin and bake in oven on 150 degrees celsius for 25 to 30 min. until golden. Keep an eye on it so that it do not burn. Remove from oven. Let cool completely - the granola becomes very crisp when it cools off. Keep in an airtight container for up to a couple of weeks.

Kommentarer