18. maj 2011

Strikkede karklude

Jeg brugte Mandarin Petit bomuldsgarn fra Sandnes Garn. Det kan vaskes på 60 grader i vaskemaskinen og findes i mange fine farver og strikkepinde nr. 3,5. Mine klude måler ca. 18 cm i højden og 31 cm i bredden - en størrelse, der fungerer for mig. Man kan jo prøve sig lidt frem, hvis man ønsker en anden størrelse.

Photo: tempo.dk

Slå 69 masker op på p. 3,5 og strik en p. ret. Næste p strikkes 1 ret som kantmaske (hele tiden), 1 vr. og 1 ret i masken + masken under, så det ser ud som en glatstrikket maske. Strik ret og vr. på denne måde pinden ud, slut med en ret som kantmaske, strik næste p. ret. Strik disse to pinde - dette kaldes vidst halvpatent, tror jeg nok - til arb. måler 18 cm eller ønsket længde.

God fornøjelse.

I used Mandarin Petit cotton yarn from Sandnes Garn which is machine-washable on 60 degrees Celsius and 3.5 mm needles. My cloths measure 18 by 31 cm - a size that works for me. Cast on 69 stitches and knit the first row. Next row knit 1, purl 1, then knit one in the stitch and the stitch below. Continue like this till the end of the row. Knit next row. Repeat these two rows until the cloth measures 18 cm or when you reach the desired length.

Have fun.

7 kommentarer:

 1. Ja, det er pæne klude, MEN karklude skal have store åbne masker, så de tørrer hurtigt og holder sig friske!
  Mette

  SvarSlet
 2. Jeg har strikket flere karklude efter din opskrift og jeg er rigtig glad for dem. Der er overhovedet ingen problemer med at de bliver 'sure' pga. langsom tørring eller lign. Tværtimod er disse klude blevet mine ynglings-karklude. Tak, at du deler opskrift og ide med os :-)
  mange hilsner
  Birgitte Køster

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Birgitte. Jeg er glad for, at du har glæde af opskriften. Jeg har heller ikke selv haft problemer med kludene.

   Slet
 3. Jeg ønskede en mindre klud og slog 51 masker op =23 cm og strikkede 23 cm. Efter vask måler den 35 x 18cm. Den er super i brug. Blir ikke sur, tørrer hurtigt op. Jeg bruger garn fra brugsen og søstrene grene, alt tyndt bomuldsgarn kan bruges blot det løber 160 -170m på 50 gr. Der blir så 2 klude af et nøgle. Vh Sonja fra Odense

  SvarSlet
 4. Hvormeget garn bruger du til en karklud?

  SvarSlet
 5. Hvor meget garn bruger du til en karklud? De er rigtig fine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Janne
   Undskyld at jeg har brugt lidt tid på at svare dig. Jeg plejer at få 2 karklude ud af 3 nøgler garn, så vidt jeg husker.

   Slet