11. maj 2017

Grønne og blå strikkede kludeGrønne og blå strikkede klude
At bruge hjemmestrikkede klude hjemme er en lille ting, man kan gøre for miljøet, som jo ikke har så godt af de der engangsklude af plastik. Desuden er de hjemmestrikkede klude sjove at lave, det går hurtigt, hvis man er vant til at strikke og det er et godt projekt, hvis du øver dig på at strikke. Jeg ved ikke, hvor mange, jeg har strikket - mange af dem er givet væk som små gaver. Jeg er lidt besat af at strikke dem, både som vaskeklude og som karklude og mini-håndklæder. Hver gang jeg ser en ny type garn, der måske egner sig til formålet, må det bare afprøves.

Grønne og blå strikkede klude

Denne klud minder mig om natur, hav og strand med de grønne og blå farver. Det er, for mig, en sommerklud.

Jeg får 3 klude ud af 2 nøgler garn.

Jeg gjorde sådan her:

Slå 75 masker op på p. 3 og strik første pind og alle ulige pinde ret. Næste pind og alle lige pinde strikkes 3r, 1 vr. Slut med 3 r. Strik til kluden er kvadratisk eller den ønskede størrelse.

Også denne gang har jeg strikket i bomuldsgarnet fra Søstrene Grenes. Det koster ikke så meget, findes i mange flotte farver og så kan det vaskes på 60 grader i maskinen. God førnøjelse.

Using homemade cloths at home is a small thing you can do for the environment for which the disposable cloths made of plastic is not so fantastic. Knitting your own cloths is fun and a nice starter project. Think of all the different colours there are to choose from.

My cloth patterns consist of only knit and purl stitches. 

To make this cloth you do like this:

Cast on 75 stitches on needles 3mm. Knit one row and every other row. Next row and all even rows are knitted as follows: k3, p1. End by knitting 3. Continue until the size of the cloth is where you want it. Have fun.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar