21. maj 2017

Hudcreme med mælkebøtte DIY

Søger man på mælkebøtte, eller dandelion, som den jo hedder på engelsk, så får man utroligt mange spændende ting op. Jeg har hørt om mælkebøttens fantastiske egenskaber, bl. a. i hudplejeprodukter, og da jeg laver al den hudcreme, vi bruger herhjemme, selv, så fik jeg lyst til at prøve at lave hudcreme med mælkebøtteolie. Huden er vort største organ og det man smører på huden, kommer også ind i blodbanen. Derfor bruger jeg kun økologisk olie, både til mine sæber og til mine cremer.

When you look up the word dandelion on the internet, you get a lot of exiting articles up. I have heard about the fantastic benefits of the dandelion, for example in body products. As I make all the body cream that is being used in this house myself, I felt like giving dandelion a try. The skin is our biggest organ and everything you put on your skin gets into the blod. Therefore, I only use organic oils, both for my soaps and for my moisturizers.

Hudcreme med mælkebøtte DIY

Få at lave mælkebøtteolie, måtte jeg jo først ud at plukke nogle mælkebøtter. De er jo ikke svære at finde på denne tid af året - DE ER OVERALT - og selvom de er forhadte, så kan jeg ikke lade være med at synes, at de er fantastiske - de kan overleve alle steder, bierne (som jo efterhånden har det svært) elsker dem, de har mange gode egenskaber og så er farven bare så flot. Nå, jeg gik igang med at plukke mælkebøttehoveder i en skål. Jeg plukkede mest i min egen have, for der ved jeg, at de ikke er sprøjtet med noget uhyggeligt.

To make dandelion infused oil, I had to go pick some dandelion heads. They are not hard to find this time of year - THEY ARE EVERYWHERE - and even if some people hate them, I cannot help thinking that they are fantastic. They can survive everywhere, the bees (who do not have very good terms these days) love them, they have a lot of good properties and the color is gorgeous. Well, I started picking the flower heads in a bowl. I mostly picked in my own garden as I know that the ones there have not been exposed to pesticides.

Hudcreme med mælkebøtte DIY
Jeg lagde blomsterhovederne til tørre i et par dage. Så kogte jeg dem i et vandbad, dvs. jeg satte en skål med mælkebøttehoveder og olivenolie i en gryde med kogende vand og lod dem koge i ca. 30 min. Så slukkede jeg for varmen og lod dem så stå i vandbadet indtil olien var helt kold. Så havde jeg mælkebøtteolie.

I left them to dry in a single layer for a few days. Then I simmered them in oil in a double boiler for approx. 30 min., turned off the heat and left them there until the oil had cooled down. I now had dandelion oil.

Hudcreme med mælkebøtte DIY
Opskrift på mælkebøtte-creme

Du skal bruge:

125 ml (mælkebøtte-) olie (jeg har prøvet både olivenolie og rapsolie - begge virker lige godt, synes jeg og begge indeholder en relativt høj koncentration af E-vitamin som forebygger aldring af huden). 
20 gram bivoks - jeg bruger den fra Urtegaarden.
250 ml. tempereret vand
En stavblender

Riv bivoksen groft og tilsæt den til olien. Varm olien op i et vandbad indtil bivoksen er smeltet. Så fjernes skålen med olien og bivoksen fra vandbadet. Hvis du ønsker at tilsætte eteriske olier (f. eks. lavendel- eller rosmarinduft, så er det tidspunktet at gøre det nu). Så tilsættes vandet langsomt mens det hele blendes sammen. Mængden af vand, der skal tilsættes, varierer lidt. Du må prøve dig lidt frem. Fyld cremen på godt rengjorte glas.

Jeg er meget godt tilfreds med min mælkebøttecreme. Jeg bruger den både i ansigtet og på resten af kroppen. Den holder min hud blød og lækker, synes jeg. Og det er en god følelse at vide, at hvis jeg (eller nogle andre) skulle komme til at spise noget af cremen, så ville det ikke være farligt.

Recipe for dandelion moisturizer

You need

1/2 cup of (dandelion) oil (I have used both olive oil and rape seed - both have worked very well. Both has a relatively high concentration of vitamin E which prevents aging of the skin).
20 grams cosmetic grade beeswax
1 cup destilled water at room temperature

First grate the beeswax and add it to the oil. Slowly heat up the oil in a double boiler until the beeswax had melted. Then remove the bowl with the oil and beeswax from the pot. If you wish to add essential oil fragrance, now is the time to do it. Then start blending the water slowly into the oil. The amount of water needed may vary. Once everything is mixed well, pour it into clean glasses.

I am really happy with my dandelion moisturizer. I use it both in my face and on the rest of my body. It keeps my skin nice and soft. And it is a good feeling that if I accidentally ate some of my cream, it would not be hazardous.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar