15. maj 2017

Ugens kludeopskrift i økologisk bomuldsgarn

Som jeg har skrevet før, så rykker det i strikkefingrene, når jeg ser en ny type bomuldsgarn - alt kan jo laves til klude og klude er der altid brug for. Jeg laver meget mad og derfor bruger jeg også mange klude. Jeg har det som sagt allerbedst, når kludene er hjemmestrikkede: de er bedre for miljøet, da de ikke indeholder plastik, de kan bruges mange gange og så tørrer de bare bedst, synes jeg.


Jeg fik øjnene op for det økologiske bomuldsgarn hos Stof 2000 en dag jeg var derinde for at købe et nyt håndklæde - dvs. et stykke hør på halvanden meter, men det kan du læse om i en af mine kommende indlæg snart.


Jeg købte et nøgle af hver af forskellige skønne pastelfarver. Denne lyserøde hedder Misty Rose og blev til en karklud i halvpatent.

Har du også lyst til at strikke den, så er opskriften her:

Jeg slog 75 masker op på p. nr. 3 og strikkede 

1. pind: ret

2. pind: 1 ret og 1 vr. hele pinden.

Gentag disse to pinde til din klud har fået den størrelse, der passer til dig. Min måler 26 x 26 cm. Af to nøgler vil jeg få 3 klude. 

God fornøjelse!

Is I have said before, I have really gotten into knitting my own cloths (and given away many as presents). I cook a lot and therefore use a lot of cloths. I feel much better when the cloths are homemade and not disposable and made of plastic. I cast on 75 stitches on needles 3 mm and this time I knitted a couple in Fisherman's Rib: the first row I knit to the end, the next row: knit 1, purl 1. Repeat until your cloth has the desired lenght.

Have fun!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar