9. april 2018

Vafler med spinat og parmesanost

For English, please scroll further down.

Vafler er en god måde at få brugt resterne op på - man kan putte det meste i vafler. Jeg havde en rest kogt ris stående, som sammen med bl. a. spinat og parmesan blev til meget lækre vafler som passer til enten middag, frokost, et mellemmåltid, natmad eller morgenmad for den sags skyld.

Vafler med spinat og parmesanost











Du skal bruge:

1 dl kogte ris
3 æg
3 dl speltmel
2,5 dl mælk
1 dl parmesanost
500 gram babyspinat
50 gram smør

Topping:

1 dl kvark rørt med lidt citronsaft og en spiseske finthakket løg.

Jeg spiste mine vafler med strimlet parmaskinke.

Sådan gør du:

Blancher spinaten 1 min. i kogende letsaltet vand. Lad den dryppe af. Riv parmesanosten.

Bland mælk, mel, æg og parmesanost. Tilsæt spinaten. Lad hvile i min. 30 minutter før du bager vaflerne.

Vafler med spinat og parmesanost
Jeg håber, du synes ligeså godt om vaflerne som mig og kom gerne med dit bud på, hvad der smager godt i vafler.

Making waffles is a good way to use up scraps of leftovers. I made these waffles with spinach a bit of leftover cooked rice and parmesan cheese. They work well as dinner, lunch, snack or even breakfast.

You need:

100 ml boiled rice
3 eggs
300 ml spelt flour
250 ml milk
100 ml parmesan cheese (grated)
500 grams baby spinach
50 grams butter

For the topping:

100 ml sour cream - or like produce
1 tbl spoon finely chopped onion
a squeeze of lemon juice

How to make it:

Blanch the spinach 1 minute in boiling lightly salted water. Drain well.  

Mix milk, flour, eggs and the grated parmesan cheese in a bowl. Add spinach. Let rest for minimum 30 minutes before you cook the waffles.

Enjoy with the sour cream topping. I had strips of parma ham on mine. 

I would love to hear how you prefer your waffles.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar