12. januar 2017

Genbrugelige kaffefiltre


Vi drikker en del kaffe og bruger nok i gennemsnit to kaffefiltre pr. dag. De kan rigtignok kommes på kompostbunken, men jeg fik alligevel lyst til at sy nogle filtre af noget lærred jeg havde liggende. Jeg syede 9 stk. Så slipper jeg også for at huske på, at jeg skal købe en ny pakke - og så glemmer jeg tit, hvilken størrelse det nu er, vi har.

We drink quite a lot of coffee and probably use approx. two coffee filters per day on average. They are compostable but I felt like sewing my own of some fabric that I had lying around. I made 9. Then I don't have to keep reminding myself to buy a new package. And I often forget which size coffee filters we use.


Jeg brugte forsiden på pakken som skabelon, tegnede rundt om og klippede 18 stk. ud - to til hvert filter selvfølgelig.
I used the paper on the front of the package as a stencil and cut 18 pieces - two for each filter obviously.

Så zig-zaggede jeg toppen af filterstykkerne. Jeg har bare sådan en gammeldags Pfaff-symaskine fra 1963, som jeg har arvet, men den fungerer godt nok til mig.

I then zig-zagged the top of the filter pieces. I have an old Pfaff sewing machine from 1963 - works perfect for me.

Så syede jeg stykkerne sammen to og to.

Then I sewed the pieces together two and two.

Til sidst zig-zaggede jeg resten af siderne.

I then zig-zagged the rest of the sides.

Sådan ser mit nye filter ud i min kaffemaskine - virker perfekt.

This is how it looks in my coffee maker. I have tried them out for a couple of weeks now - works perfectly.


 Kaffen smager ligeså godt som med papirfiltrene, synes jeg. Jeg bruger kaffegrumset i sæbe, scrubs og som gødning i haven. Det er da zerowaste.

I think the coffee tastes just as good as with a paper filter. I use the coffee ground for making soaps, scrubs and as fertilizer in the garden. Now that's zero waste, isn't it?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar