For English - please scroll a bit further down.
Denne chokolademousse er virkelig god og super nem at lave. Måske kan man også sige, at den er lidt sundere end de traditionelle varianter, da den er lavet på græsk yoghurt. Yoghurten giver den en lidt friskere smag, så den ikke virker så tung.
Du skal bruge:
200 gram mørk chokolade med 70% cacao
1,25 dl mælk
2,5 dl græsk eller tyrkisk yoghurt med 2 eller 10% fedt
2 spsk. Grand Marnier
Revet appelsinskal
Lidt hakkede hasselnødder
Hak chokoladen og læg den i en ildfast skål. Kog mælken op og hæld den over chokoladen. Lad det stå i nogen minutter til chokoladen smelter. Rør til en glat ganache. Rør yogurten glat og bland i chokoladen med en dejskraber. Tilsæt Grand Marnier etter smag.
Hæld moussen i portionsglas og oppbevar dem i køleskabet til de skal serveres - min. en halv time. Pynt med appelsinskal og hakkede hasselnødder.
This mousse is super delicious and very easy to make.
You need:
200 grams dark chocolate with 70 per cent cocoa.
125ml milk
250 ml dl Greek or Turkish yougurt with 2 or 10 per cent fat
2 tbls Grand Marnier
Orange zest
Some chopped hazel nuts
To prepare:
Chop the chocolate and place in a heat proof bowl. Bring the milk to boil and pour over the chocolate. Leave for a few minutes until the chocolate has melted. Stir into a smooth ganache. Stir the yoghurt smooth and carefully mix with the chocolate. Add Gran Marnier to taste.
Spoon into serving glasses and leave in the fridge for at least 30 minutes before serving. Top with orange zest and chopped hazel nuts.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar