7. september 2018

Persillepesto

For English, please scroll further down.

Jeg har temmelig meget persille i haven og har et lille projekt med at få brugt det op. Jeg har på min Instagram spurgt mine følgere om idéer til, hvad jeg kan bruge al den dejlige sunde grønne persille til og et af forslagene var persille pesto. Jeg fandt denne opskrift her. Det er virkelig hurtigt og nemt at lave og så smager det super dejligt.

Persillepesto
Du skal bruge:

Et stort bundt kruspersille
75 gram solsikkefrø
2 dl olivenolie
75 gram revet parmesanost
Saften af ½-1 citron
Maldon havsalt

Persillepesto



















Sådan gør du:

Rist solsikkefrøene på en tør stegepanne til de bliver gylne. Skyl persillen godt og klip stilkene af (disse kan evt. bruges til af koge kraft på).

Bland alle ingrediensene med halvdelen af olien i en food processor. Tilsæt deretter resten av olien. Ønsker du en litt tyndere pesto, kan du tilsætte lidt mere olie.

Pesto kan spises på mange forskellige måder: til tapas, på pasta, på brød, på pizza, etc.

Persillepesto



















Persille er rig på fiber, A-vitamin (betakaroten), B-vitaminet folat, C-vitamin samt kalium. Den er også en kilde til E-vitamin, K-vitamin, kalsium og jern.

Persillepesto



















I have loads of parsley in my garden and set out to find uses for it. I asked my instagram followers for suggestions to what to make with this beautiful green healty parsley. I love all kinds of pestos. My first parsley project was this pesto and it turned out really nice. It is really easy and fast to make.

Parsley contains a lot of fiber, vitamin A (betacaroten), vitamin B (folat), vitamin C and calium. It is also a source of vitamin E, vitamin K, calcium and iron.


You need:

A big bunch of parsley
75 grams sunflower seeds
20 ml olive oil
75 grams grated parmesan cheese
Juice from 1 lemon
Maldon sea salt

Do this:

Roast the sunflower seeds on a dry pan until golden.  Rinse the parsley well and cut off the stalks (can be used to boil broth). 

Mix all the ingredients with half of the oil in a food processor. Then add the rest of the oil. If you want a thinner pesto, add the rest of the oil. 

Enjoy with tapas, on pizza, pasta, bread, as a dip with carrots or cucumbers, etc.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar